Velkommen til høstprogrammet

Det har gått en stund siden avslutningsfilmen for vårprogrammet og frem til oppstart av høstprogrammet på Fram kino. Da filmklubbstyret satt seg ned for å liste opp mulige titler til et nytt program, så vi raskt at det fantes mange interessante filmer som hadde sin norske kinopremiere i denne perioden. Kinoen i Bodø har begrenset kapasitet, ikke minst når det gjelder de litt smalere filmene som vi gjerne ønsker å løfte frem. Det førte til at mye som vi hadde sett frem til å kunne se på plakaten her i byen ikke hadde nådd gjennom nåløyet. Resultatet er kort fortalt et filmklubbprogram der ni av ti titler er aktuelle filmer som vi mener har fortjent oppmerksomhet også i Bodø.

Vi starter med Paul Verhoevens «return-to-form» verk Elle og Aki Kaurismäkis første spillefilm siden 2011. To egentlig obligatoriske visninger for deg som er over middels filminteressert (og det er du når du holder filmprogrammet vårt i hendene).

Vi fortsetter programmet med en fin blanding av humor og alvor, drama og komedie, med festivalfavoritter fra en rekke land. Du finner film fra Frankrike, Israel, Tunisia og Slovakia på programmet.

Torsdagsprogrammet består igjen av aktuelle premierefilmer (og fire førpremierer faktisk). Et nokså unikt tilbud og samarbeidsprosjekt mellom filmklubben og Fram kino. Vårt bidrag til å løfte frem noen av de smalere premierefilmene. Støtter du opp rundt filmene og kjøper billett til deg og en venn, vil det være med på å skape større plass for vår type film også i Bodø.

Se blant annet frem til festivalvinnerne fra Berlin og Cannes, Om kropp og sjel og svenske The Square.