Tirsdagsfilmer våren 2019

Bodø filmklubb og Stormen bibliotek samarbeider om filmvisninger i bibliotekets litteratursal.

Nytt fra høsten 2018 av er at også AdLib Jazzklubb bidrar med egne programpunkter.

Det vil være filmvisning ca. en gang i måneden. Filmene vises i litteratursalen. Tidspunktet er kl. 18:00.

Visningene er gratis og åpen tilgjengelig for alle.
(Forbehold om aldersgrense for filmen som vises).

På grunn av vilkår i lisensavtalen kan hverken biblioteket eller filmklubben legge ut et konkret program på internett som viser nøyaktig hvilken film som skal vises. Konkret filmtittel vil bli annonsert internt i biblioteket.

- Tirsdagsfilmene er gratis for alle - ikke bare filmklubbmedlemmer.

- Vises kl. 18:00 i litteratursalen

- Konkret filmtittel kan vi (med noen unntak) ikke opplyse om her på hjemmesiden. Ta hintene eller følg med på intern annonsering i biblioteket.

Våren 2019 har vi følgende program:

Tirsdag 8. januar: God film!
Vi starter 2019 med å løfte frem en god film - ikke mer og ikke mindre. Newzealandske Taika Waititi er en av de mest talenterte komedie-regissørene. Du husker kanskje vampyr-mockumentary What we do in the Shadows og siste Thor-filmen. Mellom disse laget han en helt fantastisk dramakomedie satt i New Zealands villmark.

Tirsdag 5. februar: Samisk uke
Stormen bibliotek preges av samisk uke og filmklubben bidrar med film passende til tema. Denne svenske filmen fra 2016 forteller historien til Elle Marja, 14, en reindriftssamisk jente. Hun blir utsatt for rasisme på 1930-tallet, og rase-biologiske undersøkelser på kostskole. Filmen utforsker ungdomsopprør, selvrealisering, økonomisk makt og hvordan et samfunns kollektive grusomheter kan påføre mennesker en skamfølelse som fører til selvforakt og ødelagte familier. Det er likevel ikke en bare dyster fortelling og filmen gir noen universelle betraktninger om det å kjempe mot undertrykkelse og egen skamfølelse som gjør den aktuell på flere vis.

Tirsdag 19. februar: Jazzfilm
Klubblivet i kveldens jazzfilm er dramatisert av Francis Ford Coppola. Handlingen tar oss med til en verdenskjent jazzklubb i Harlem, som åpnet I 1920. Inspirert av bomulls-plantasjer, kelnere og dansere av afrikansk opphav. En rekke verdenskjente jazz-artister fikk sine første hits her, Ethel Waters med Stormy weather (1933), Lena Horne og Adelaide Hall bare for å nevne noen.
AdLib Jazzklubb arrangerer denne visningen.

Tirsdag 5. mars: God film - del 2
Vi fortsetter å vise filmer som dessverre har kjørt under radaren her i landet. Tamara Jenkins film fra 2018 er havnet på veldig mange topp-lister over film fra 2018, men uten stor kinolansering og ingen Oscar-nominasjoner er den forblitt ukjent for et større publikum. Og det er en skam! Den er en av de sjeldne filmene for et voksent publikum som balanserer humor og alvor på en perfekt måte. I tillegg til å skilte med helt fantastiske skuespillerprestasjoner. Paul Giamatti  og Kathryn Hahn er et 40-something-par i New York som har utsatt sine familieplaner så lenge at de nå ikke klarer å få barn på naturlig vis. Denne filmen handler i stor grad om fornektelse. Vårt par går gjennom mye for å få oppfylt sitt ønske om et barn, og filmens styrke ligger i at de aldri blir latterliggjort på veien, selv om det er mye humor blandet inn i alt alvoret. Det ligger en ånd av Woody Allen over filmen, ikke bare fordi vi befinner oss i New York, men som i Allens beste filmer skinner det gjennom at regissøren elsker sine karakterer, samtidig som det er klart hvor latterlig mennesker kan oppføre seg når de jakter drømmene sine.

Tirsdag 2. april: God film - del 3
Paul Schrader er en levende New-Hollywood-legende. Mest kjent som manusforfatter for blant annet Taxi Driver og Raging Bull. Begge filmet av Martin Scorsese. Nå i en alder av 72 har han skrevet og regissert intet mindre som et mesterverk. Ethan Hawke er glimrende som prest i en bortgjemt menighet i USA. Kirken er mer museum enn levende menighet og det passer ham egentlig bra. Hawkes karakter har opplevd en personlig krise som har etterlatt ham i ensomhet og depresjon. Så blir han kontaktet av et ungt par. Kona er bekymret for mannen sin som er miljøaktivist. Han har dystre tanker om fremtiden og muligens planer for en aksjon som ikke bare vil kunne koste ham livet. Med dette som utgangspunkt klarer Schrader som manusforfatter og regissør og si så mye om tro, håp, fortvilelse og miljøpolitikk at man etter hvert sitter i sitrende spenning som om man skulle se en thriller og ikke et klokt drama. Vi kan ikke anbefale denne filmen nok og garantere deg at du vil bære denne historien med deg i lang til etterpå. En av fjorårets beste filmer og hvis det finnes noe rettferdighet i verden har Schrader nå vunnet Oscar for beste manus for dette mesterverket.

Tirsdag 30. april: Jazzfilm

Torsdag 23. mai: God film- del 4