Tirsdagsfilmer våren 2019

Bodø filmklubb og Stormen bibliotek samarbeider om filmvisninger i bibliotekets litteratursal.

Nytt fra høsten 2018 av er at også AdLib Jazzklubb bidrar med egne programpunkter.

Det vil være filmvisning ca. en gang i måneden. Filmene vises i litteratursalen. Tidspunktet er kl. 18:00.

Visningene er gratis og åpen tilgjengelig for alle.
(Forbehold om aldersgrense for filmen som vises).

På grunn av vilkår i lisensavtalen kan hverken biblioteket eller filmklubben legge ut et konkret program på internett som viser nøyaktig hvilken film som skal vises. Konkret filmtittel vil bli annonsert internt i biblioteket.

- Tirsdagsfilmene er gratis for alle - ikke bare filmklubbmedlemmer.

- Vises kl. 18:00 i litteratursalen

- Konkret filmtittel kan vi (med noen unntak) ikke opplyse om her på hjemmesiden. Ta hintene eller følg med på intern annonsering i biblioteket.

Våren 2019 har vi følgende program:

Tirsdag 8. januar: God film!
Vi starter 2019 med å løfte frem en god film - ikke mer og ikke mindre. Newzealandske Taika Waititi er en av de mest talenterte komedie-regissørene. Du husker kanskje vampyr-mockumentary What we do in the Shadows og siste Thor-filmen. Mellom disse laget han en helt fantastisk dramakomedie satt i New Zealands villmark.

Tirsdag 5. februar: Samisk uke
Stormen bibliotek preges av samisk uke og filmklubben bidrar med film passende til tema. Denne svenske filmen fra 2016 forteller historien til Elle Marja, 14, en reindriftssamisk jente. Hun blir utsatt for rasisme på 1930-tallet, og rase-biologiske undersøkelser på kostskole. Filmen utforsker ungdomsopprør, selvrealisering, økonomisk makt og hvordan et samfunns kollektive grusomheter kan påføre mennesker en skamfølelse som fører til selvforakt og ødelagte familier. Det er likevel ikke en bare dyster fortelling og filmen gir noen universelle betraktninger om det å kjempe mot undertrykkelse og egen skamfølelse som gjør den aktuell på flere vis.

Tirsdag 19. februar: Jazzfilm
Klubblivet i kveldens jazzfilm er dramatisert av Francis Ford Coppola. Handlingen tar oss med til en verdenskjent jazzklubb i Harlem, som åpnet I 1920. Inspirert av bomulls-plantasjer, kelnere og dansere av afrikansk opphav. En rekke verdenskjente jazz-artister fikk sine første hits her, Ethel Waters med Stormy weather (1933), Lena Horne og Adelaide Hall bare for å nevne noen.
AdLib Jazzklubb arrangerer denne visningen.