Bodø filmklubb 15 år - Jubileumsprogrammet

Denne høsten er det 15 år siden Bodø filmklubb presenterte sitt første filmprogram. Det skjede etter at Bodø hadde vært uten aktiv filmklubb i noen år. Siden har vi vist mange filmer på Fram, vi har hatt filmvisninger i kjelleren til salige Kafé Kafka og senere i biblioteket, styremedlemmer og publikummere er kommet og gått – Men filmklubben har pålitelig levert et nytt program to ganger i året.

Noen av medlemmene har holdt med oss like lenge som klubben - og den harde kjernen i styret - har kloret seg fast i sal 3 på Fram kino. Det er vi veldig takknemlig for, like mye som vi gleder oss over å se nye ansikter i kinosalen.

Filmklubben har ikke tenkt å gi seg heller med det første, tvert i mot legger vi inn et ekstra gir denne høsten for å markere jubileet vårt.

Ved siden av å levere et fint filmklubbprogram, som blant annet inneholder årets beste film fra filmfestivalen i Tromsø, Western, skal vi samarbeide med Nord Universitet om å markere at det er 200 år siden Mary Shelly publiserte Frankenstein (Stormen bibliotek 23. oktober). Vi er aktiv bidragsyter til Bodø filmfestival 25. – 27. oktober og inviterer regissør Fredrik Mortensen til filmbad og diskusjon med sin dokumentarfilm Parkert (4. desember).

Fram kino er som alltid med på laget og presenterer rykende ferske torsdagsfilmer som ellers trolig aldri hadde funnet veien til Bodø.

Etter de første 15 år gleder styret seg nå til å ta fatt i jubileumsprogrammet og mange nye år med filmformidling i Bodø. Om bare 3 år fyller klubben 18 år – og da får vi endelig sette opp de virkelig spennende voksenfilmene!

Bodø Filmklubb