Om vårprogrammet

God film!

Bodø filmklubb har i dette programmet fokus på god film som etter vår vurdering har fortjent å bli sett og snakket om. Filmer som de siste ukene har havnet på en drøss av beste-fra-filmåret-2018-lister. For eksempel polske Cold War, av samme regissør som Ida, som er noe av det ypperste europeisk film har hatt å vise frem i fjor. En til film presentert i svart-hvitt er tyske Kapteinen. Dette er en film du vil ha behov for å prate om etter visningen.

For dere litt mer uredde filmelskere har vi høydepunktene i starten av programmet med Mandy og litt senere med Dario Argentos nydelige restaurerte skrekkfilmklassiker Suspiria fra 1977. Og ikke å glemme franske Climax!

Amerikansk uavhengig film får sin fortjente plass med Sorry to Bother You og The Miseducation of Cameron Post.

Bodø filmklubb feier i tillegg til side alle rykter om et gubbevelde når vi presenterer den nydelige franske filmen Vokterskene rett etter kvinnedagen.

Og så regner vi med at dere uansett tilgir oss det meste fordi vi har puttet inn en ønskefilm helt på slutten. Cinema Paradiso har fylt 30 år og er i anledningen kommet i nyoppusset prakt.

Som vanlig er vi strålende fornøyd med samarbeidet med Fram kino og virkelig anbefaler dere å se mange av torsdagsfilmene. Det er igjen som regel førpremierer vi får og ofte filmer som den siste tiden har vært vist på filmfestivaler i Norge og ellers i verden.