Vårprogrammet 2020

Bodø filmklubb tar steget inn i et nytt tiår med et, vil vi påstå, sterkt og aktuelt program.

Først ut er den nyeste filmen til en av våre favoritt-filmskapere: Claire Denis’ science fiction film High Life. En annen filmklubb-helt, Jim Jarmusch, er også med i programmet med sitt nyeste verk. Også det en sjangerfilm: zombie-komedien The Dead Don’t Die. Vårt lørdagsprogram er ellers preget av et utvalg meget sterke nordiske filmer: Fjorårets mest spesielle filmopplevelse Koko-Di Koko-Da, og islandske En, hvit, hvit dag og Let Me Fall. For andre gang har vi med estlandsk film med Martti Heldes andre spillefilm Scandinavian Silence.

Vi har holdt igjen de tre siste lørdagene for å få med oss helt aktuelle filmer. Men en populær klassiker er klar: Thelma og Louise er tilbake på Fram kino og drar ut på biltur igjen, 30 år etter siste gang de var å se på lerretet i Bodø.

Vi oppfordrer dere å se torsdagsfilmene, «filmklubben anbefaler»-filmene, som Fram kino tar inn i sitt vanlige program. Her kommer det bare høydepunkter. Først ut er fjorårets største kritikerfavoritt Parasitt. Portrett av en kvinne i flammer og Lighthouse er vakre og enestående filmer som man burde oppleve på kino.

Og som tredje programbolk har vi tirsdagsfilmene i Stormen bibliotek. Her viser vi film gratis i litteratursalen cirka hver fjerde tirsdag. Tema for våren er film fra eller om Australia og Ny-Zealand. Se hjemmesiden vår for mer info.