Five Easy Pieces

Regi: Bob Rafelson, Skuespillere: Jack Nicholson, Karen Black, Susan Ansbach, Nasjonalitet: USA 1970, Språk: Engelsk uten tekst, Lengde: 1 t 36 min - digital

 

Stemningsfull karakterstudie av en frustrert, sjølproletarisert engang så lovende konsertpianist.

På tross av at han er en brilliant klassisk pianist – fra en intellektuell og velhavende familie – har Robert Dupea (Nicholson) gjort karriere av å gå fra jobb til jobb og fra kvinne til kvinne.

For tiden arbeider han på et oljefelt, og bruker det meste av fritiden på å drikke øl, spille poker og å forbli uavhengig av sin sexy, men uintelligente, kjæreste Rayette (Karen Black). Men når han kommer til sin fars dødsleie sammen med Rayette, møter han en sofistikert kvinne (Susan Anspach) som han faller for. Fanget mellom sine to motstridende livsstiler, står den intelligente, men problemfylte, Dupea overfor valg som vil forandre livet hans totalt.

En viktig film innen det såkalte “New Hollywood”-skolen som oppstod på 70-tallet med regissører som Francis Ford Coppola og Martin Scorcese, og dessuten rollen som ble Jack Nicholsons store gjennombrudd som “leading man”.