All About Eve

Regi: Joseph L. Mankiewicz, Skuespillere: Bette Davis, Anne Baxter, George Sanders, Celeste Holm, Nasjonalitet: USA, 1950, Språk: Engelsk – uten tekster, Tid: 2 t 18 min.

En hyllest til den legendariske skuespillerinnen Bette Davis

I 1950 ble Hollywood slått i bakken av to filmer med ytterst sterke kommentarer til den glorifiserte amerikanske underholdningsindustrien. Den ene var Billy Wilders Sunset Boulevard, en Hollywood-kritikk med den gamle stumfilmstjernen Gloria Swanson i hovedrollen. Den andre var All About Eve, som utspiller seg i miljøet rundt en av New Yorks teaterscener.
Anne Baxter spiller Eve, en vakker, men intrigant, ambisiøs og slu ung skuespillerinne. Hun har som prosjekt å frarøve Margo Channing hennes status ved teateret. Eve gir seg ut for å være en stor beundrer av Margo, teaterets aldrende stjerne. Margo finner Eves smiger flatterende og ansetter henne som sin personlige sekretær. Eve suger til seg den store stjernens erfaring, og overtar omsider hennes domene. Den unge må ødelegge den eldres liv og anseelse for å nå de store høyder.

Filmklipp