Breakfast at Tiffany’s

Regi: Blake Edwards, Skuespillere: Audrey Hepburn, George Peppard, Patricia Neal, Nasjonalitet: USA, 1961, Språk: Engelsk – uten tekster, Lengde: 1t 55 min.

Filmen som ga Audrey Hepburn stjernestatus på 1960-tallet

Breakfast at Tiffany’s er en romantisk komedie med Audrey Hepburn i hovedrollen. Hun spiller en bekymringssløs ung kvinne som bor i New York hvor hun lever av å holde velstående menn med selskap, mens hun leter etter den rette: mannen med stor M, og ikke minst en tykk lommebok. Men tilværelsen er ikke alltid like bekymringssløs for Holly heller, og i sin nyinnflyttede nabo Paul Varjak finner hun både en god venn og en støttende armkrok når behovet er der. De leter begge etter kjærligheten og lykken, men den er ikke alltid der man leter først.

Audrey Hepburn gjør en fantastisk rolle som Holly Golightly, og Hepburn mente selv at dette var en av hennes mest utfordrende roller siden hun skulle spille en så ekstrovert karakter. Hepburns fremføring av “Moon River” hjalp komponist Henry Mancini og tekstforfatter Johnny Mercer til å vinne Oscar for beste sang.

Originaltrailer