Certain Woman (Kelly Reichard)

Dere som har fulgt oss ei stund vet at Bodø Filmklubb har noen favoritter blant dagens filmskapere. Her vil vi gå langt for å få med oss alle nye filmer. Amerikanske Kelly Reichard er helt på toppen av den listen. Helt siden fantastiske Wendy og Lucy (som blant annet satte Michelle Williams på kartet i Hollywood) har vi klart å få med oss alle filmer. Reichard er for oss en av dagens beste regissører - punktum.

Det som er synd er at hennes filmer ikke kvalifiserer til norsk kinodistribusjon. Cinematekene er redderen her som har skaffet til veie en kopi av hennes helt ferske film Certain Women fra 2016. Ulempen er som vanlig at vi ikke kan tilby en norsk tekstet versjon til dere.

Certain Women tar oss med inn i livene til en håndfull kvinner i det nordvestlige USA. Her møter vi advokaten Laura (Laura Dern) som må håndtere både en misfornøyd klient og en gisselsituasjon; familiefruen Gina (Michelle Williams) som oppdager gryende problemer i ekteskapet etter å ha kjøpt et hus; og en ensom ranch-hjelp som trekkes mot den unge jusstudenten Beth (Kristen Stewart). Kvinnenes historier krysser hverandre gjennom filmen mens vi følger deres forsøk på å finne sin egen vei gjennom livet.

Certain Women er basert på historier fra Maile Meloys novellesamling «Both Ways Is the Only Way I Want It», og er regissert av den kritikerroste filmskaperen og umiskjennelige stilisten Kelly Reichardt. Med sitt særegne øye for landskaper, setter Reichardt kvinnenes nære relasjoner opp mot Montanas store, åpne sletter. Her tvinges rollefigurene til å definere seg selv i en verden av uperfekte mennesker og uklare følelser, mens deres liv befinner seg et sted mellom isolasjon og intimitet.

(Omtale: BIFF 2016.)

Amerikansk omtale

Trailer