Enter the Void

Regi: Gaspar Noé, Skuespillere: Nathaniel Brown, Paz de la Huerta, Nasjonalitet: Frankrike 2009, Språk: Engelsk og japansk – med svenske tekster, Lengde: 2 t 40 min

Gaspar Noé overvelder oss igjen

Irréversible. De som har sett denne filmen fra 2002 husker den med sikkerhet, men uten et smil rundt munnen, vil vi tro. Gaspar Noé er et av kinoverdens enfant terribles som sjokkerer og frastøtter den gjengse kinogjengeren. Vi sier oss imidlertid stolt over å kunne presentere Noés siste verk Enter the Void eksklusivt hos oss.

Enter the Void er en eksessiv film, en film som overvelder, sliter og irriterer. Men også en film som belønner tilskueren med en erfaring ulik noen annen. Oscar bor i Tokyo og tar alle slags rusmidler han kommer over. Han har et uvanlig tett forhold til søsteren Linda som jobber som nakendanser på en nattklubb. Vi ser filmen fra Oscars perspektiv og hans søskenskjærlighet er bokstavelig talt sterkere enn døden, for Oscar mister livet, men fortsetter å vokte over Linda.

Noé leverer et eksistensielt drama om kjærlighet, forpliktelse, død og håp – og rusmidler. En ikke ubetydelig del av filmen vies nemlig til skildringen av rustilstanden. Enter the Void er uten tvil semesterets store utfordring. Vi tar den. Er du med?

Trailer