Film i biblioteket - Cinéma de banlieue

Våren 2022 viste filmklubben en rekke franske filmer under tema Cinéma de banlieue.

Høsten 2022 kom en ny fransk film som strutter så av energi, sinne og ren filmmagi at vi ønsker å avslutte film i biblioteket-programmet vårt med den.

Historien tar utgangspunkt i det fiktive kvartalet Athena i Paris, passende nok navngitt etter den greske krigsgudinnen som blant annet verner bysamfunn.

Der erklærer en gruppe ungdommer krig mot politiet etter at noen uniformerte politimenn angivelig skal ha drept en 13 år gammel gutt på en lekeplass.

Den yngste storebroren, Kalim (Sami Slimane), leder an i opprøret med et sorgfullt og brennende raseri. Den eldste, narkolangeren Moktar (Ouassini Embarek) trekker seg unna for å beskytte seg selv og virksomheten, mens den mellomste, Abdel (Dali Benssalah) må forsøke å megle mellom partene midt i sin egen sorg.

Vi møter også en unge og fersk politimann som kastes inn i opprøret og viser hvordan den eskalerende volden oppleves fra «den andre siden».

Det hele er mektig imponerende iscenesatt med en rekke lange, uavbrutte tagninger som suger tilskueren rett inn i dramatikken. En film som gir mye stoff til diskusjon og ettertanke.

Info om tirsdagsfilmene