Time

Orginaltittel: Shi gan, Regi: Kim Ki-Duk Skuespillere: Jung-Woo Ha, Ji-Yeon Park, Ji-Heon Kim, Nasjonalitet: Korea 2006, Språk: koreansk, Lengde: 1t 37min.

Full forvirring!

Jiwoo elsker Sehie, og hun elsker han. Plutselig en dag befinner Sehi seg hos en plastisk kirurg. Planen hennes er å bli en annen. Jiwoo får seg sådan en overraskelse når han kommer hjem fra jobb og ser at Sehie har flyttet uten å si fra. Ikke svarer hun på mobilen heller når han ringer henne. Historien får følgelig noen bråe vendepunkt med flere nye bekjentskap, rare tilfeldigheter og upassende sammenfall av hendelser i jakten på å finne tilbake til eller rømme fra den tapte kjærlighet. Hvordan kan en gjenkjenne den som ikke lenger er seg selv?

Filmen har en rekke referanser til Kims (Vår, sommer, høst, vinter…) siste filmer i visuell stil, symbolisme/metaforer og musikkvalg. Den utmerker seg også ved å sette lupen på rikere middelklassekoreanere. Som vanlig har Kim en samfunnskritisk agenda i kledd hans vanlige (u)tydelighet og semi-surrealisme, eller kanskje det er slik verden er?