Flukten

Etter Yarden tidligere i programmet nå Flukten (Tjuvheder). To knallsterke svenske filmer som på hver sin måte klarer å være sosialrealistisk og underholdende på samme tid.

Flukten er et drivende spennende drama fra samfunnets skyggeside. Når Minna mister leiligheten sin ser hun ingen annen utvei enn å lure penger fra en doplanger. Hun flykter og på veien møter hun Katja som tar henne med til en illegal bosetting utenfor byen. Minna og Katja blir venner og begynner på en ny tilværelse blant de andre utstøtte på plassen. Men langerne Minna lurte finner snart ut hvor hun gjemmer seg, og de har ikke tenkt til å la henne og Katja være i fred.

Dette er første spillefilmen til regissør og manusforfatter Peter Grönlund. Han jobbet som sosialarbeider i åtte år og kjenner miljøet han beskriver svært godt. 90 prosent av dem man ser foran kamera i filmen er ikke profesjonelle skuespillere, men har selv erfaring med dopmisbruk og kriminalitet, eller er sosialarbeidere og politi også i virkeligheten.

Grönlund ønsket å lage en film om to kvinner som må navigere i en kriminell verden, i skyggen av det trygge middelklasselivet. Det skulle være en spenningsfilm som samtidig gir en stemme til samfunnets utstøtte. Selv om miljøet som skildres er realistisk og beinhardt, har filmen en stor varme og menneskelighet.

Filmen er full av spennende karakterer og fantastiske skuespillerprestasjoner. Minna spilles av Malin Levanon, som vant Guldbagge for sin rolle.

Trailer