Funny Face

Regi: Stanley Donen
Skuespillere: Audrey Hepburn, Fred Astaire
Nasjonalitet: USA 1957
Språk: Engelsk – utekstet
Lengde: 1 t 43 min
Lisens/Format: Norsk Filminstitutt/DCP

Et overskuddsfenomen av en musikal

Vakre scener, stor lystighet og en ukalkulert sjarme preger denne energiske musikalen med Audrey Hepburn i toppform sammen med Fred Astaire, som også holder koken.
Funny Face er inspirert av og leker seg fritt med ulike kilder: Et sett gamle Gershwin-sanger fra en teaterproduksjon med samme navn som filmen, var ett av utgangspunktene. Det var også den berømte mote- og kjendisfotografen Richard Avedon, som var modell den mannlige hovedpersonen, og som også tok noen berømte stillbilder til filmen. Filmen driver også lystig gjøn med tidens fasjonable eksistensialisme med Audrey i rollen som en intellektuell ung dame dypt interessert i «empatikalisme». Så oppdages hun naturligvis av motefotografen Richard Avery (Fred Astaire), og etter mye overtalelse og forviklinger bærer det avgårde til Paris for strigling, fotomodellering og gryende romanse…

Som alltid når Stanley Donen (Singin in the Rain) og Audrey Hepburn samarbeidet, ble resultatet udiskutabelt forførende og gledespredende. Hepburns ikoniske kraft på foto og film fornekter seg aldri.

(omtale fra Norsk Filminstitutt)

Trailer