Holy Motors

Holy Motors

Regi: Leos Carax
Skuespillere: Denis Lavant, Eva Mendes, Kylie Minogue
Nasjonalitet: Frankrike 2012
Lengde: 1 t 55 min
Språk: fransk
Utleie/format: Tour de Force / DCP

En av fjorårets desiderte må-se-filmer

Det finnes filmer som deler sitt publikum som Moses delte Rødehavet. Å kalle Leos Carax for en eksentrisk regissør ville være å underdrive, men han har levert bidrag til filmhistorien som vil bestå for all tid (De elskende på Pont-Neuf). Her er han tilbake etter flere års pause med en nokså spesiell, men alltid underholdende film.
Kanskje Carax vil vekke publikum fra et intellektuelt koma indusert av Hollywoodsk dusinvare? Carax tar oss med gjennom flere sjangere. Vi får oppleve både bisarr komikk, følelsesladet drama, hard gangsterfilm og mystisk art cinema.
Filmen viser hvordan vi alle spiller ut våre roller i omgivelsene vi befinner oss i.
Denis Lavant spiller en mann i limousin, på reise gjennom Paris. Sjåføren (Edith Scob) stopper med jevne mellomrom for å la mannen utføre sine oppdrag, som er å spille forskjellige figurer i ulike situasjoner.
Limousinen er hans garderobe. Han tar på seg masker og kostymer for å gi liv til flere merkelige personligheter. Kun ved en anledning ser vi antydning til den virkelige personen bak maskene.
Lavant spiller totalt 11 roller, noe som må ha vært en fryktelig morsom utfordring for ham. Han får spille blant annet tigger, finansmann, utagerende boms, familiefar, leiemorder og kampsportutøver i motion capture kostyme.
Kylie Minouge og Eva Mendes spiller forøvrig noen av personene han møter på sin jobbreise gjennom Paris…

trailer

kilde: NRK P3 Filmpolitiet