How to Blow Up a Pipeline

Regissør: Daniel Goldhaber

Land: USA

År: 2022

Spilletid: 1t 43m

Skuespillere: Ariela Barer, Kristine Froseth, Lukas Gage, Forrest Goodluck, Sasha Lane, Jayme Lawson

Språk: Engelsk

Tekst: Norsk

Årevis med demonstrasjoner og protester har vært nytteløse. En gruppe miljøaktivister bestemmer seg for å eskalere tiltakene, og begir seg ut på en farefull ferd i Texas-ørkenen med mål om å sprenge en oljerørledning.

En gruppe unge miljøaktivister er samlet i Texas med et mål for øye: å sprenge en rørledning. De har alle lidd som følge av klimaendringene og industrien som forårsaker de. Blant annet har gruppens leder, Xochitl, blitt foreldreløs etter at moren hennes døde i en hetebølge. Årevis med demonstrasjoner og protester har ikke ført noe sted, og gruppen er fast bestemt på at en dramatisk aksjon er nødvendig.

How to Blow Up a Pipeline baserer seg på manifestet ved samme navn som den svenske klimaaktivisten Andreas Malm utga i 2021. Her argumenterer han for sabotasje som et middel i kampen mot global oppvarming. Med dette som utgangspunkt har regissør Daniel Goldhaber konstruert en neglebitende spenningsfilm – en heist-film smidd over samme lest som Ocean’s Eleven, riktignok med langt alvorligere ting på hjertet – som følger aktivistenes risikable vei mot sitt eksplosive mål. (TIFF)

Trailer