Kinofeber

Orginal tittel: Comrades in dreams - Leinwandfieber,  Regi: Uli Gaulke, Nasjonalitet: Tyskland 2006, Språk: Diverse med engelsk tekst, Lengde: 1 t 46 min, Utleie: Goethe Instituttet

 

Sjarmerende dokumentar om folk rundt omkring i verden som lever og ånder for én ting, nemlig kino!

Han Jong Sil i Nord Korea dras mellom politisk propaganda og sine egene drømmer. Hun ønsker å forbedre andre menneskers liv ved å vise dem film. Aktivisten Penny Tefertiller fra Wyoming i USA, driver Flick Theater I en ombygd låve. Her får alt fra tenåringer til ensomme eldre se underholdende filmer. I et av verdens fattigste land, Burkina Faso, har Lassane og hans venner satset alt på å starte en utendørs kino. I den indiske landsbyen Shingapur har Anup funnet en måte å kombinere hobby og karriere på. Han viser de nyeste Bollywoodfilmene i et sirkustelt.

De beste historiene utspiller seg i og rundt kinoene – og personene i filmen deler anekdoter om sitt publikum med stor fortellerglede. Mens livene til disse ”kinosjefene” er svært forskjellige, møter de samme typer utfordringer i sine virksomheter, og de deler den samme lidenskap for god film.

 

Trailer (tysk): http://www.youtube.com/watch?v=MTaJOjZHDtY