Rachel Getting Married

Regi: Jonathan Demme
Med: Anne Hathaway, Debra Winger
Land: USA 2008
Språk: engelsk, med norske tekster
Lengde: 1 t 53 min
Lisens/Format: Norwegian Film AS/BluRay

Anne Hathaways gjennombrusddsfilm
Hovedpersonen Kym (Hathaway) får fri fra et lengre rehabiliteringsopphold for å delta i søsteren Rachels bryllup. Hun har en lang historie med personlige kriser, tragedier og familiekonflikt med seg til feiringen. Familie og venner har samlet seg til bryllupsfest, men Kym sine bitende, korte replikker og sans for rystende drama blir en katalysator for spenningene som har ligget og ulmet lenge i familiedynamikken.
Filmen er spekket med rike og enestående karakterer som kjennemerker Jonathan Demmes filmer, den maler et ektefølt, våkent og noen ganger helt sprøtt familieportrett. Den er en emosjonell og kompleks karakterstudie av en ung kvinne som prøver å tilgi og akseptere seg selv for den hun er og det hun har gjort.
Jonathan Demme bruker en dokumentarisk og dogmelignende filmstil for å få fram stor autentisitet og en følelse av å observere noe som pågår i virkelig tid. Bruken av nærbildefokuset drar oss inn i hovedpersonens indre mens spontan og kort tagning skaper uforutsigbarhet og bra tempo.
«Rachel getting married» har til sammen vunnet 12 internasjonale filmpriser og vært nominert til 22.
(Kilde: filmweb.no og tromsoby.no)

Trailer