Room 237

USA, 2012
Regi: Rodney Ascher
Med: Bill Blakemore, Geoffrey Cocks, Juli Kearns
Lengde: 102 min
Språk: Engelsk tale, svensk tekst
Format: DCP

Underholdene dokumentar om symboler og skjulte budskap i Kubricks film Ondskapens hotell.

Ondskapens hotell (The Shining) er en av 70-tallets store skrekkfilmklassikere og Stanley Kubricks mesterlige versjon av Steven Kings roman, hvor Jack Torrance (Jack Nicholson) sakte forsvinner inn i galskapen. I kveldens dokumentar får du møte noen som har sett filmen mange ganger. Kanskje litt for mange. De finner sjulte betydninger i hver eneste detalj.

Ingen av teoriene i denne dokumentaren er bekreftet, men det er en kjent sak at Kubricks filmer er fulle av symbolikk og detaljer som absolutt ikke er tilfeldig plassert. Hvert bilde er nøye planlagt, ingenting er “by accident”.

Filmskaperne bak Room 237 er muligens smittet av noe av Jacks galskap, men vi får en følelse av at de er på sporet av noe. Gjennom tall, objekter, symboler og scener i filmen finner de blant annet mange hentydninger til både Holocaust og amerikanernes utslettelse av indianerne. Dette er uansett en tankevekkende film med tanke på rollen vi har som publikum, og hvor utrolig mye forskjellig man kan legge i opplevelsen av en film.

Trailer

Omtale: Cinemateket i Kristiansand