The Door

Originaltittel: Die Tür
Regi: Anno Saul
Skuespillere: Mads Mikkelsen, Jessica Schwarz, Valeria Eisenbart,
Nasjonalitet: Tyskland 2009
Språk: Tysk - med norske tekster
Lengde: 1 t 43 min
Utleie/format: Storytelling Media/DCP

David Andernach (Mads Mikkelsen) finner en dør som fører han fem år tilbake i tid. Han får en unik mulighet til å gjøre opp igjen fatale og skjebnesvangre valg. Til å begynne med ser alt rosenrødt ut, men tidsreiser byr på en rekke utfordringer.

David Andernach er den suksessrike kunstneren som sliter på hjemmebane. Mens han er utro med nabokona dør datteren i en ulykke og hele livet hans faller sammen. 5 år senere er han alene, forsoffen og prøver å ta sitt eget liv.
Når det ser som mørkest ut finner han ved en tilfeldighet en dør inn til en annen dimensjon og han kommer tilbake til den dagen datteren dør.
Han får en unik mulighet til å rette opp igjen en rekke skjebnesvangre feilvalg. Han benytter seg av det og livet kommer på mange måter inn på rett spor igjen, men alt er ikke som det først synes. Den nye virkeligheten skal etter hvert bli vel så vanskelig og dramatisk som den første.
The Door er en underfundig og finurlig thriller som til det fulle utnytter de fascinerende dilemmaer som er knyttet til tidsreiser og muligheten til å endre historien.
Vant Auroraprisen under Tromsø Internasjonale Filmfestival 2010.

Tysk trailer