The Rocky Horror Picture Show

Regi: Jim Sharman
Skuespillere: Tim Curry, Susan Sarandon, Meatloaf, Richard O’Brien
Nasjonalitet: USA 1975
Språk: Engelsk
Lengde: 1 t 40 min
Lisens/Format: Norwegian Film AS / BluRay

Kultfilm fra 1970-tallet

Bodø Filmklubb starter hermed en ny temarekke med kultfilmer fra forskjellige årtier i filmhistorien. Så hvorfor ikke sette standarden og begynne med den største av dem alle…
I bunn og grunn er The Rocky Horror Picture Show en lavbudsjettsmusikal med fengende rockemusikk, drøssevis med referanser til B-filmhistorien og et tidsmessig buskap om (seksuell) frigjøring. Historien? To uskyldige ungdommer havner ved en tilfeldighet midt i en forsamling transseksueller utenomjordisker vesener. Før du nå får betenkeligheter om dette her er noe for deg, så varer den følelsen bare til Tim Curry har sitt store entré som lederen for de transseksuelle transvestittene – heretter er det bare å gi seg over for en film som bak musikken og alle de kinky kostymene faktisk har noe veldig positivt å formidle: Don’t dream it - be it.
Det hele startet som musikal i London før det ble en nokså moderat budsjettert film i 1975. Bare en håndfull kopier kom på kino og filmen burde derfor for lengst ha forsvunnet i mengden av glemte B-filmer. Men det skjedde noe uventet: Publikummet som så filmen på kino kom tilbake for å se den på nytt. Ikke bare én, to eller tre ganger, de kom tilbake uke etter uke etter uke. Folk begynte å kle seg ut som karakterene i filmen, de sang og spilte sammen med filmen i kinosalen. Hele kultfilmbegrepet har sitt utspring i det som skjedde med The Rocky Horror Picture Show. Sånn sett burde alle ha sett filmen minst én gang. Det kan godt hende at du vil se den flere ganger etterpå og har lyst til å høre filmmusikken hjemme – Det er helt naturlig! Bare gi deg over og be it!

P.S. Til våren blir det naturligvis en ny kultfilm. Har du forslag til kandidat fra 1980-tallet tar vi det gjerne imot!

Trailer