Tirsdagsfilm 030320

Britiske Nicolas Roeg har i 1971 regien i en av de viktigste og mest innflytelsesrike australske filmene. En av hovedrollene er ved David Gulpilil, et av de første tilfellene der en aboriginsk skuespiller har en pregende rolle i en australsk film.

Roegs bakgrunn som filmfotograf og hans store talent som klipper sørger for en unik vakker og poetisk film – som makter å samtidig være høyst realistisk i skildringen av den australske outbacken. Historien kretser rundt en hvit tenåringsjente og hennes lillebror som strander i bushen. Redningen kommer i person av en ung aboriginer som er på sin walkabout, den tradisjonelle overgangsriten unge tenåringsgutter skal gå gjennom, som krever at han på egenhånd skal klare seg i naturen.

Roegs film har mye å si om kulturforskjeller, vestlig sivilisasjon kontra livet i bushen og ikke minst om kommunikasjon. Dette er en viktig film ikke bare i australsk filmhistorie. En film som i mange år har vært nærmest mulig å fått vist på grunn av rettighetsproblemer. Del av vår temarekke om australsk film.

Info om tirsdagsfilmene.