Tirsdagsfilm 191119

Den 19 år gamle Andrew Neiman er en jazztrommeslager som studerer ved en musikkhøyskole i New York. Terence Fletcher, som leder skolens fremste jazzensemble, oppdager Andrew og tar med ham i sitt jazzband. Der får Andrew hard motmæle av Fletcher, som stadig fornærmer og håner ham hver gang han ikke oppnår Fletchers forventninger. Andrew gjør det slutt med kjæresten sin, og gjør alt for å imponere den strenge læreren sin.

Denne amerikansk dramafilmen fra 2014, er skrevet og regissert av Damien Chazelle. Skuespilleren Miles Teller spiller en ung jazztrommeslager med navn Andrew Neiman som studerer ved en av USAs beste musikkskoler, under ledelse av skolens fryktinngytende jazzmaestro Terence Fletcher, spilt av J. K. Simmons. Andre skuespillere er Paul Reiser, Melissa Benoist, Austin Stowell, Jayson Blair og Kavita Patil. Filmen hadde premiere på Sundance Film Festival 16. januar 2014.

Filmen har blitt nominert til fem priser under den 87. Oscar-utdelingen, deriblant for beste film, beste mannlige birolle (Simmons) og beste filmatisering. Kritikken til filmen var svært positiv, og filmen er sett på som en av de beste filmene utgitt i 2014.

I samarbeid med Stormen Bibliotek og Bodø Filmklubb

Info om tirsdagsfilmene