Zero Fucks Given

Originaltittel: Rien à Foutre
Regissør: Emmanuel Marre, Julie Lecoustre
Land: Frankrike, Belgia
År: 2021
Spilletid: 1t 55m

Språk: Fransk med engelske tekster

Gullpalme-vinner Adèle Exarchopoulos (Blå er den varmeste fargen) briljerer som en ung flyvertinne som prøver å navigere jobb med et turbulent og retningsløst privatliv, på reise gjennom Europa og på søken etter seg selv.

Cassandra bruker den ledige tiden sin mellom vakter på å drikke små flasker med duty free alkohol, søke bekreftelse fra menn på Tinder, og feste med tilfeldige mennesker hun møter i hver by. Hun har ikke noe imot å ta på seg ledige vakter, men hun jobber for et lite selskap og får dårlig betalt. Drømmen er å jobbe for et bedre selskap, men det kan være vanskelig å oppnå med hennes utsvevende livsstil.

Zero Fucks Given er et lavmælt drama, og oppleves nesten som en dokumentar. Det føles så virkelig at man kunne trodd at vi følger en ekte flyvertinne på jobben, med alle små og store utfordringer det innebærer, og vi blir desto mer knyttet til Cassandra på hennes vei til å bli voksen. Vi får ta del i hva det vil si å være en del av et globalisert arbeidsliv, på godt og vondt. Filmen bæres frem av Adèle Exarchopoulos’ nærvær i bokstavelig talt hver eneste scene.

Trailer

Visningen er støttet av Institut français