I Know Where I’m Going

Regi: Michael Powell (Emeric Pressburger), Skuespillere: Wendy Hiller, Roger Livesey Nasjonalitet: England 1945, Språk: Engelsk uten tekst, Lengde: 1 t 32 min - digital

 

Casablanca spilt inn i Skottland?

I 1945 ventet ”The Archers”(Powell og Pressburger) på utstyr til sin neste film, ”A matter of life and death”. I mellomtiden lagde de denne mer personlige filmen.

Joan Webster (Wendy Hiller) er en middelklasse kvinne i Manchester. Hun bestemmer seg for å gifte seg med en rik industrieier. På vei til øyen hvor den kommende ektemann bor, møter hun dårlig vær og blir nødt til å tilbringe flere dager i en skotsk kystby. Joan blir her forelsket i en Marineoffiser, men velger allikevel å følge sin opprinnelige plan å reise til øya for å gifte seg. Kan det faktum at det på ny bryter ut dårlig vær, få henne til å forandre mening?

Denne filmen er holdt for å være ”the Archers” beste romantiske komedie og en av deres aller beste filmer uansett sjanger. Spesielt er de tredimensjonale karakterene noe som stikker seg ut sammenlignet med andre romantiske komedier fra samme periode.